SHOP
Previous
Next

Alle voordelen van de Hibiscusbloem in eerlijke en respectvolle drankjes

TALINA is een belgisch merk van dranken op basis van hibiscusbloemen. TALINA is gemaakt voor mensen die verantwoord willen consumeren en terwijl genieten van een eerlijk, heerlijk en verfrissend drankje van biologische oorsprong

QUALITY PROMISES

De biologische grondstoffen zijn met de grootste zorg uitgekozen om een kwaliteitsdrank te verkrijgen. Talina is bio gecertifieerd BE-BIO-01.
Voor de Hibiscus ondersteunen we een coöperatie van biologische hibiscusboeren in Senegal. Meer dan 120 mensen, voornamelijk vrouwen, genieten van dit initiatief door hun biologische oogst tegen een eerlijke prijs te verkopen.
Het merk "Talina" werd in 2016 opgericht door het Belgische bedrijf JULEVA SPRL, vertegenwoordigd door het Belgo-Senegalese echtpaar, Eva Ba & Julio Dabo. De productie van Talina dranken gebeurt in België, in Wallonië.
Talina dranken zijn geïnspireerd door Bissap, een Senegalese recept. Bissap staat in het algemeen bekend nogal gesuikerd te zijn, zelfs te gesuikerd. Talina is veel minder zoet en is net zo lekker.
Sinds october 2020, worden Talina dranken gebotteld in glazen-flessen, 100% recycleerbaar. De flessen zijn verkrijgbaar in 30cl.
Talina dranken zijn gepasteuriseerd en bevatten geen bewaarmiddelen, alsook geen kleurstoffen. Het productieprocess garandeert een kwalitatief en natuurlijk product.

THE STORY

Talina-web03

Er was eens...

In 2015 creëerden Eva en Jules, een Belgo-Senegalese koppel, SéRégal (www.seregal.com) een cateringservice. Maar niet zomaar één! Het idee was om het beste van Senegal bij de gastheer/werkgever/organisator te brengen, die zijn gasten wil trakteren…

TALINA IS MEER DAN EEN TRENDY DRANKJE...♥️

Het is voornamelijk een menselijk project!

HIBISCUS

 

We can all agree flowers are wonderful things. They look beautiful, they smell wonderful and they’re a great way to say “I love you” or “I’m very, very sorry”.
But that’s not all Hibiscus Flowers are good at – they’re actually full of nutritional goodness.
The Sabdariffa hibiscus flower is a real treasure.”

01

Antioxidanten
De grote hoeveelheid antioxidanten in deze drank verdient het de status van een "therapeutisch middel" voor een aantal problemen, volgens een artikel gepubliceerd in het Journal of Experimental Pharmacology in 2012. https://draxe.com/nutrition/hibiscus-tea/

02

Energiebron voor volwassenen en kinderen
De Hibiscusbloem is rijk aan vitamine C en sporenelementen, de infusie is een belangrijke energiebron. Dankzij deze stimulerende eigenschap kan de Hibiscusbloem worden ingedeeld bij planten met stimulerende eigenschappen. Het is de ideale drank voor opgroeiende kinderen maar ook voor herstellende mensen.

03

Hibiscusthee tegen hypertensie
Het is een van de beroemdste en meest gewaardeerde deugden van de hibiscusbloem. Sabdariffa hibiscus reguleert de bloeddruk en bestrijdt daarmee hypertensie, maar vermindert ook het risico op cardiovasculaire ongevallen en hartaanvallen.

04

Uitstekend voor de spijsvertering
Hibiscusbloemen helpen maagkwalen te voorkomen. Het vergemakkelijkt de spijsvertering en revitaliseert het organisme. Het gehalte aan micronutriënten helpt de goede bacteriën te verspreiden die essentieel zijn voor het spijsverteringsstelsel.

Wenst u ook TALINA te verkopen?

contact@talina.be

Our Partners

Success doesn't come alone!

CONTACT

JULEVA SPRL — VAT BE 0698.925.778
VOLG ONS :

Ze praten over Talina Hibiscus Drinks

Talina Cocktail Ideeën

Probeer het eens!

Sangria by TALINA

Ingrediënten

Ijs blokjes

Stukjes appel, ananas, limoen, appelsien

10cl Witte wijn

10cl Talina Hibiscus (smaak naar keuze)

3cl Appelsien liqueur

4cl Cointreau 


   

   

Bereiding/Serveren

1 Enkele uren op voorhand voorbereiden

2 Meng alle ingrediënten in een grote kom en bewaar in de koelkast

3 In glas serveren met verse munt

nl_NLDutch
×
×

Winkelmand

ONCE UPON A TIME...

In 2015, Eva and Jules, a Belgian-Senegalese couple, created SéRégal (www.seregal.com) a catering service. But not just any! The idea was to bring best of Senegal to the host / employer / organizer who wants to treat his guests.

And Yes, the essentials of Senegal are the good dishes, the culture, the dance, the music, not forgetting the good Senegalese juices (Bissap, monkey bread, ginger).
At each of the events, guests were curious to know where it was possible to buy the drink “Bissap – Hibiscus flower drink”. Its particular and exotic taste made you want to drink more of it. Unfortunately, it was almost impossible to find it on the Belgian beverage market at the time. That’s how Eva and Jules created Talina (www.talina.be), a brand name inspired by their daughters: Talia and Lina.

The objective is to find the Talina Hibiscus Drinks everywhere in Belgium, in organic-supermarkets but also in hotels, restaurants and bars. The Talina project started at the end of 2016 but was officially launched in June 2018.

Jules and Eva are planning to market other hibiscus flower products, this is only the beginning of a long story.

Talina's social impact

The cooperative in Senegal

Talina has contributed to the creation of an agricultural cooperative in Senegal for the cultivation of organic dried hibiscus. The goal is to help them grow and become the actors of their own development model.

100% Cultivated organic

Together with the cooperative we strive for a regular monitoring of cultures. The cooperative is certified organic, it respects its lands, its harvests and especially its 120 members.

Natural and artisanal harvests

The harvest of the hibiscus is done during the dry season, from December to March. The drying process is 100% artisanal and natural thanks to the beautiful Senegalese Sun. We make every effort to provide the cooperative with adequate equipment.

100 families benefit from the project

The cooperative has 120 members, of which 80% are women. This project allows to generate a source of income to a hundred families by selling their harvest at a fair price (twice as much). (twice as much).

Cocktail "1st Love" by TALINA

Ingrediënten

1cl Vodka

1cl Aardbeien- of grenadinesiroop

4cl Talina Hibsicus Original

7cl Prosecco

Verse munt    

   

Bereiding/serveren

1 In een glas met ijs-blokjes

2 Eerst de siroop toevoegen

3 Vervolgens de Vodka, Talina Hibiscus en de Prosecco toevoegen

4 Mengen en met verse munt versieren


Mojito by TALINA

Ingrediënten

30ml Witte Rhum

10ml Talina Hibiscus Pineapple

10ml Limoensap

Verse Munt

30ml Bruiswater

Rietsuiker (indien gewenst)    



Bereiding/serveren

1 In een glas met ijs-blokjes

2 Meng alle ingrediënten

3 Meng en versier met verse munt

4 Rietsuiker toevoegen indien nodig


Virgin Mojito by TALINA

Ingrediënten

25ml Talina Hibiscus Original

10ml Aardbeiensiroop

10    mint leaves

0.5 limoen

Bruisend water    

Stevig glas 360 ml




Bereiding/serveren

1 In een glas met ijs

2 De stukjes limoen en munt pletten met een stamper

3 Vervolgens de aardbeiensiroop en Talina Hibiscus toevoegen

4 Bruisend water toevoegen en mengen

5 Met verse munt en een aardbei versieren

Cocktail "1st Love" by TALINA

Ingrediënten

1cl Vodka

1cl    Aardbeien- of grenadinesiroop

4cl Talina Hibsicus Original

7cl    Prosecco

Verse munt

   

   

Bereiding/serveren

1    In een glas met ijs-blokjes

2    Eerst de siroop toevoegen

3    Vervolgens de Vodka, Talina Hibiscus en de Prosecco toevoegen

4    Mengen en met verse munt versieren


Mojito by TALINA

Ingrediënten

30ml    Witte Rhum

10ml Talina Hibiscus Pineapple

10ml    Limoensap

Verse Munt

30ml    Bruiswater

Ijs

Rietsuiker (indien gewenst)    



Bereiding/serveren

1    In een glas met ijs

2    Meng alle ingrediënten

3    Meng en versier met verse munt

4    Rietsuiker toevoegen indien nodig


Virgin Mojito by TALINA

Ingrediënten

25ml Talina Hibiscus Original

10ml    Aardbeiensiroop

10    verse munt bladjes

0.5    limoen

Bruisend water   

Stevig glas   360 ml




Bereiding/serveren

1 In een glas met ijs

2 De stukjes limoen en munt pletten met een stamper

3 Vervolgens de aardbeiensiroop en Talina Hibiscus toevoegen

4 Bruisend water toevoegen en mengen

5 Met verse munt en een aardbei versieren

Cocktail "1st Love" by TALINA

Ingrédients

1cl Vodka

1cl    Sirop de fraise ou de grenadine

4cl Talina Hibsicus Original

7cl Prosecco

Menthe fraîche

 

Préparation/service

1    Dans un verre avec des glaçons

2    Verser le sirop de fraise

3    Rajouter la vodka, Talina Hibiscus et le prosecco

4    Mélanger et garnir de menthe fraîche


Mojito by TALINA

Ingrédients

30ml    Rhum blanc

10ml Talina Hibiscus Pineapple

10ml    Jus de citron vert

Menthe fraîche

30ml    Eau gazifiée

Glaçons/glace pilée

Sucre canne (si besoin de sucrer davantage)    



Préparation/service

1    Dans un verre avec des glaçons

2    Mélanger tout les ingrédients

3    Mélanger et garnir de menthe fraîche

4    Rajouter du sucre de canne si nécessaire


Virgin Mojito by TALINA

Ingrédients

25ml Talina Hibiscus Original

10ml    Sirop de fraise

10    Feuille (s) de menthe

1/2    citron vert

Eau pétillante    

Verre   360 ml




Préparation/service

1 Dans un verre avec des glaçons

2 Ecraser les tranches de citrons vert avec la feuilles de menthe

3 Rajouter le siop de fraise et Talina Hibiscus

4 Allonger avec l'eau pétillante et mélanger

5 Décoration: menthe et fraise

TALINA'S SOCIALE IMPACT

De coöperatie in Senegal

Talina heeft bijgedragen aan de oprichting van een landbouwcoöperatie in Senegal voor de teelt van biologische gedroogde hibiscus. Het doel is om hen te helpen groeien en de actoren van hun eigen ontwikkelingsmodel te worden.

100% Biologisch

Samen met de coöperatie streven we naar een regelmatige monitoring van culturen. De coöperatie is biologisch gecertificeerd, respecteert zijn land, zijn oogsten en vooral zijn 120 leden.

Natuurlijke en ambachtelijke oogsten

De oogst van de hibiscus vindt plaats tijdens het droge seizoen, van december tot maart. Het droogproces is 100% ambachtelijk en natuurlijk dankzij de prachtige Senegalese zon. We doen er alles aan om de coöperatie van adequate apparatuur te voorzien.

Een project ten voordelen van 100 gezinnen

De coöperatie heeft 120 leden, waarvan 80% vrouwen. Dit project maakt het mogelijk om een ​​bron van inkomsten te genereren voor honderd gezinnen door hun oogst te verkopen tegen een eerlijke prijs (twee keer zoveel). (twee keer zoveel).

ER WAS EENS...

In 2015 creëerden Eva en Jules, een Belgo-Senegalees koppel SéRégal (www.seregal.com) een cateringservice. Maar niet zomaaréén! Het idee was om het beste van Senegal bij de gastheer / werkgever / organisator te brengen die zijn gasten wil verwennen.

En ja, de essentie van Senegal zijn de heerlijke gerechten, de cultuur, de dans, de muziek , en niet te vergeten de goede Senegalese sappen (Bissap, apenbrood, gember).
Bij elk van de evenementen waren gasten nieuwsgierig om te weten waar het mogelijk was om het drankje “Bissap – Hibiscus drank” te kopen. Helaas was het op dat moment bijna onmogelijk om het op de Belgische drankenmarkt te vinden. Zo creëerden Eva en Jules Talina (www.talina.be), een merknaam geïnspireerd door hun dochters: Talia en Lina.

Het doel is om de Talina Hibiscus drank overal in België te vinden, in bio-supermarkten maar ook in de horeca. Het Talina-project begon eind 2016, maar werd officieel gelanceerd in juni 2018.

Jules en Eva zijn van plan andere hibiscusbloemenproducten op de markt te brengen, dit is slechts het begin van een lang verhaal.

4 heerlijke Hibiscus-drankjes

IL ETAIT UNE FOIS…

En 2015, Eva et Jules, couple belgo-sénégalais, ont créé SéRégal (www.seregal.com) un service traiteur. Mais pas n’importe lequel ! L’idée était d’apporter l’essentiel du Sénégal chez l’hôte/employeur/organisateur qui souhaite régaler ses invités.

Et oui, l’essentiel du Sénégal ce sont les bons plats mijotés, la culture, la danse, la musique et les chants, sans oublier les bons jus sénégalais (Bissap, Pain de singe, Gingembre).
Lors de chacun des événements, les invités étaient curieux de savoir où il est était possible d’acheter la boisson « Bissap – Boisson de fleurs d’hibiscus ». Son goût particulier et exotique donnait envie d’en reconsommer. Malheureusement, il était alors quasi introuvable sur le marché des boissons en Belgique. C’est ainsi que Eva et Jules ont créé Talina (www.talina.be), nom de marque inspiré de leurs filles : Talia et Lina.

L’objectif est de retrouver le Bissap Talina partout en Belgique, en Boutiques-Bio mais également dans le secteur de l’Horeca. Le projet Talina a commencé fin 2016 mais voit officiellement le jour en Juin 2018.

Jules et Eva comptent bien commercialiser d’autres produits à base de fleurs d’hibiscus, ceci n’est que le début d’une longue histoire.

4 delicious Hibiscus drinks